(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 43» Volgende»     » Dia voorstelling

Levensverhaal van Phillippus Levie en Sara Cohen.



Philip Levie komen we al in 1832 in de Zuidlandse archieven tegen. Rond 1840 woont hij op het Langeslop in huis bij zijn broer Saomon. Na een verblijf in Delfshaven keert hij weer naar Zuidland terug en trekt in huis bij Mozes Joseph Trijbits, die weduwnaar is en alleen woont op Hoofd 47. Hoewel alleen... In dat pand woonden 4 gezinnen met in totaal 26 personen. Enige jaren later trouwde hij met de stiefdochter van zijn zuster Betje en woont dan met nog vijf gezinnen op Langeslop 56.

Philips' zoon Jacob heeft in 1875 van de weduwe Donker een huis geocht op het Hoofd, naast het gemeentehuis, waar de hele familie kon wonen. Philip en zijn broer Pienas verschilden duidelijk van elkaar. Pienas de handige zakenman en Philip die het allemaal wat tegenzat in het leven.
Bij de keuring voor militarie dienst waren zijn ontstoken ogen wel gezien, maar is er waarschijnlijk weinig aandacht aan besteed. Die geringe medische behandeling en daarbij suikerziekte zullen de oorzaak zijn geweest dat hij op latere leeftijd blink werd, evenals zijn dochter Betje.
De verstandhouding tussen de beide broers gaf weinig problemen, want Pienas was getuige bij het huwelijk van Philip en Philip was toeziend voogd over de kinderen van Pienas. Maar tussen de kinderen ging het minder goed en het kwam zelfs tot een breuk.
Het geslacht van Philip Levie en Sara Cohen stierf uit toen in die donkere oorlogsjaren Jacob, Simon, Philip en Hendrika, Sallie en Mina met hun kinderen Charles en Elly en de klein- en achterkleinkinderen in Delft, Amsterdam en Utrecht naar de concentratiekampen werden gedeporteerd.

Eigenaar/BronRiet de Leeuw van Weenen-van der Hoek
Verbonden metSara Cohen; Philippus Salomon Levie

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 43» Volgende»     » Dia voorstelling




Webmaster Message

Oude foto's, verhalen en andere documentatie zijn onmisbaar in het behouden van het Zuidlands genealogisch erfgoed. Neem contact op en help ons het Zuidland van vroeger te reconstrueren en te behouden voor de toekomst.